Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mesnička i Streljačka otvaraju se 3. listopada

29.09.2014.

08:52

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novouređene ulice - Mesnička i Streljačka - otvorit će se za promet u petak, 3. listopada u 22 sata, najavio je gradonačelnik Milan Bandić koji je obišao gradilište te se uvjerio da su radovi, koji su počeli sredinom lipnja, pri kraju.

Vrijednost radova je 10 milijuna kuna, a osim kamenarskih radova, obnovljene su i sve komunalne instalacije: vodovodne, plinske i električne.

"U petak, 3. listopada u 22 sata otvorit ćemo Mesničku od Ilice do Matoševe i Streljačku od Mesničke do Dežmanove ulice. Kad se upale lampaši, tu će biti fešta", rekao je Bandić novinarima te zahvalio svim radnicima na trudu jer su radili 3,5 mjeseca sedam dana u tjednu, a stanovnicima Gornjeg grada, posebno Mesničke i Streljačke, na razumjevanju jer je za to vrijeme bilo i dosta nereda pred haustorima i puno prašine. "Ljudi su radili i danas, u nedjelju, jer se jedino tako nešto može napraviti. Bog će nam oprostiti", poručio je Bandić.

Bandić je rekao i kako će na graničnik između kolnika i pločnika biti postavljeni ležeći solarni katediopteri i to na svakih pet metara. "To je po danu nepotrebno, ali po noći će žmigati kao žmigavci i označavati graničnik nogostupa i prometnice", rekao je Bandić i postavio katediopter na graničnik pokazujući kako će to izgledati.

"Pretvaramo Zagreb u istinsku europsku metropolu, a Gornji grad približavamo Donjem gradu", ustvrdio je i dodao kako je obnova ulica napravljena po zamisli arhitekta Branka Silađina i u suradnji s stručnjacima iz gradskih ureda. "Ako neka kocka iskoči ili se negdje pojave dva decilitra vode, nemojte to stavljati na naslovnicu. No, ako je to cijena - neka bude", rekao je Bandić novinarima i izrazio zadovoljstvo što je Grad Zagreb krenuo u takovu obnovu. Najavio je da od iduće godine krenuti u preslagivanje i drugih prometnica te u radove u Tkalčićevoj koja je, kaže, "zrela za obnovu".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.