Hrvatski radio

Radio Sljeme

Milanović uzvratio Kojiću

27.11.2014.

20:47

Autor: Irena Dizdarević, Ante Raić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je Slavko Kojić Vladu nazvao dezorijentiranim diletantima te ih optužio da će izmjenama Zakona o financiranju lokalnih samouprava oštetiti socijalne kategorije, premijer Zoran Milanović u Saboru krenuo u protunapad.

Zagreb se, ustvrdio je Milanović, razbacuje novcem.

Od ranog jutra strojevi Zagrebačkih cesta uklanjaju gornji sloj asfalta u Krajiškoj ulici, na dijelu od Prilaza Gjure Deželića do Klaićeve - točno ispred premijerove zgrade. Zoran Milanović smatra radi se o potpuno nepotrebnom zahvatu;

"...Ako nešto funkcionira u toj ulici, to je asfalt. Besprijekoran je. Takvih primjera u Hrvatskoj imate koliko god hoćete. Ovaj sam doslovno pred nos dobio, pred stubištem svoje zgrade danas ujutro i dok mi netko iz Grada Zagreba, grada u kojem živim, u kojem plaćam prirez od 18 posto, zašto se na takve stvari baca... Možda postoji neki dubinski razlog, neko arheološko nalazište?..." - upitao se Milanović.

No, kako se mijenja samo površinski sloj asfalta, čini se da su razlozi ipak dosta plići. Naš novinar Ante Raić upitao jestanovnike Donjeg grada: je li bilo potrebno mijenjati asfalt? Evo njihovih odgovora:

"...Pa mislim nije bila toliko oštećena...Bez obzira što je ovo rađeno prije tri godine, ili koliko je, dosta nekvalitetno je to napravljeno, samo radi šminke gornji sloj i zato se to ponavlja...Ja tu često prolazim i nije bila u lošem stanju...Ko je reko? Ja nisam reko da se uređuje, jer je bilo sve u redu..."

O tome koje će se ulice asfaltirati odluku donose Vijeće gradske četvrti. A kako je troškove preuređenja Gajeve ulice na sebe preuzeo Grad Zagreb, našlo se pred slatkim brigama - na asfaltiranje kojih prometnica potrošiti milijun kuna, i to do kraja godine? Odluka je pala na Marulićev trg, koji je već asfaltiran, te Tvrtkovu i Krajišku ulicu što je zasmetalo premijeru ili mu je ipak zasmetalo nešto drugo?  - upitao se naš novinar Raić. Njegov Izvještaj poslušajte u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.