Hrvatski radio

Radio Sljeme

Milijuni za Sveučilišne igre

11.02.2014.

16:40

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb izdvojit će iz ovogodišnjeg gradskog proračuna tri milijuna kuna potpore Hrvatskom akademskom sportskom savezu za organizaciju 3. Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. održati u Zagrebu i u Rijeci. Isplatu je odobrio gradonačelnik Milan Bandić temeljem zaključka o korištenju proračunskih sredstava budući da je financiranje tog projekta predviđeno u ovoj godini te u 2015. i 2016. Sredstva će biti namjenski utrošena za najam i uređenje uredskih prostora za organizaciju Europskih sveučilišnih igara, za troškove plaća osoba koje će biti zaposlene na poslovima pripreme i organizacije, za planiranje i realizaciju web portala te mobilnih aplikacija, za marketing i promociju Igara te za izradu sigurnosnog elaborata, stoji u obrazloženju.

Gradonačelnik Bandić odobrio je i 340.000 kuna iz proračuna Savjetovalištu za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji na zamolbu Braniteljske zadruge Danica Zagreb. Udruzi športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata RH odobreno je 120.000 kuna iz gradskog proračuna za provođenje programa rada u drugom polugodištu ove godine. Bandić je također odborio isplatu 280.000 kuna za Info centar za kućne ljubimce. Po 20.000 kuna financijske potpore ide i 'Tvornici događaja' za organizaciju manifestacije Zagreb Coffee & Chocofest te manifestaciji Place2go, trećem po redu međunarodnom sajmu turizma.

Brojne udruge dobit će po 10.000 kuna iz gradskog proračuna. Među njima je i udruga U ime obitelji koja će novac dobiti za pokrivanje režijskih troškova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.