Hrvatski radio

Radio Sljeme

MO "Dr. Ante Starčević" i dalje će nositi to ime, Možemo odustao od promjene naziva

15.09.2022.

22:01

Autor: Radio Sljeme

Zgrada MO "Dr. Ante Starčević"

Zgrada MO "Dr. Ante Starčević"

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Mjesni odbor "Dr. Ante Starčević" i dalje će se tako zvati, jer je prijedlog platforme Možemo o promjeni naziva u Mjesni odbor "Voltino" skinut s dnevnog reda sjednice Vijeća održane sinoć. Prijedlog je zasmetao članovima gradskih ogranaka HDZ - a, HSP - a i Mosta, kao i dijelu vijećnika u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka - sjever koji su se okupili u znak protesta uoči sjednice.

Možemovci, iako imaju većinu i u Mjesnom odboru i u Gradskoj četvrti, sami su povukli točku bez obrazloženja, kao što nisu obrazložili niti sam prijedlog, kazala je Danijela Blažanović, HDZ - ova vijećnica u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka - sjever koja je prisustvovala sjednici:


- Meni je drago da je to ovako završilo, jer ljudima nije jasno zašto se tako neke bitne odluke donose bez njihove suglasnosti i sudjelovanja, trebali bi stvarno uvažavati njihovo mišljenje kod nekakvih takvih bitnih pitanja, pogotovo mijenjanja naziva nakon 30 godina što neki mjesni odbor ima taj naziv. Mi smo tražili još prošli tjedan da se taj prijedlog makne s dnevnog reda, što nije učinjeno i bili smo prisiljeni jednostavno organizirati građane, a druga intencija je bila da takve točke uopće ne budu na dnevnom redu dok se ne riješi neka komunalna politika u kvartu i naprave stvari koje su bitne za svakidašnji život građana - naglasila je.


Predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Zvjezdana Cikota iz platforme Možemo, kao i njezini suradnici, nisu nam željeli dati izjavu dodavši kako je za njih ova tema završena.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.