Hrvatski radio

Radio Sljeme

Muzej Mimara - dobitnik TripAdvisorove Nagrade za izvrsnost

05.07.2014.

14:56

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje vodeći svjetski turistički internetski portal i to temeljem najviših ocijena posjetitelja muzeja. Navedeno je priznanje Muzej Mimaru uvrstilo na popis 10 posto najboljih koji su to zaslužili ponajprije svojim poslovnim pristupom.

Osim što će ono uvelike utjecati na ugled Muzeja, imat će pozitivne učinke i za promidžbu Zagreba te cijele zemlje. Iskazavši zadovoljstvo i ponos nagradom ravnatelj Muzeja Tugomir Lukšić ocijenio je kako ona, s obzirom na to da je u jeku turistička sezona, dolazi u pravo vrijeme: "...baš je u pravo vrijeme i ianče osjećamo ove godine dosta značajan porast turista...10 posto porasta u odnosu na prošlogodišnje isto razdoblje...a ovo će sigurno još potaknuti ljude da još više dođu u našu kuću..." - zaključio je Lukšić.

Podsjetio je i na to što sve i na to - što sve Muzej nudi posjetiteljima, posebice ističući remek djelo helenističkog kiparstva pronađeno u hrvatskom podmorju: "...Hrvatski Apoksiomen je posebna atrakcija u ovom času u Muzeju...riječ je o jednoj raznovrsnoj umjetničkoj zbirci Muzeja koji je utemeljio naš donator Ante Topić Mimara..."

Muzej možete posjetiti subotom od 10 do 17 sati, nedjeljlom od 10 do 14, a tijekom tjedna od utorka do petka od 10 do 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.