Hrvatski radio

Radio Sljeme

15:41 / 23.01.2022.

Autor: Ana Lacković Varga

Nakon kritike - na Dolcu novi stalci za dezinficijense!

Obavezna dezinfekcija ruku na Dolcu (nekad i sada)

Obavezna dezinfekcija ruku na Dolcu (nekad i sada)

Foto: Radio Sljeme / Hrvatski radio

Zagrebačka Tržnica Dolac često se opisuje kao "trbuh grada", "turistička atrakcija", "agramerski suvenir". Fotografija koju smo prošli tjedan dobili od slušatelja i slika prvog dojma koji se dobivao pri ulazu u tržnicu, potaknula je Radio Sljeme na akciju.

Dezinfekcija ruku na Dolcu 15. siječnja 2022.

Dezinfekcija ruku na Dolcu 15. siječnja 2022.

Foto: Ana Lacković Varga / Radio Sljeme

Zbog prljavog i davno isluženog stolića "opremljenog" neurednim i pohabanim natpisom s pozivom na obavezno dezinficiranje ruku te dezinficijensa privezanog za stolić, naša Ana Lacković Varga poslala je upit Zagrebačkom holdingu uz dvije fotografije koje prikazuju oronulost, prljavštinu i zapuštenost - prvo što Zagrepčani i turisti vide kada uđu u tržnicu. 

Dezinfekcija ruku na Dolcu 18. siječnja 2022.

Dezinfekcija ruku na Dolcu 18. siječnja 2022.

Foto: Mića Vulić / -

Ne bi li ulaz u suvremenu tržnicu trebao biti uredan, čist, poticajan, poželjan s modernijim pristupom na epidemiološke mjere - pisalo je u upitu. 


U odgovoru koji je stigao nakon četiri dana istaknuli su kako se sve tržnice u Gradu Zagrebu od proglašenja pandemije pojačano čiste te da je na svim glavnim ulazima osigurano sredstvo za dezinficiranje ruku, kao i obavijest o nužnim mjerama održavanja propisanog razmaka i nošenja zaštitne maske.

Kako smo nažalost suočeni s čestom krađom dezinficijskih sredstava i sustavnim uništavanjem stolova, u tijeku je nabava samostojećih stalaka za sredstva za dezinfekciju ruku koji će biti prihvatljiviji način održavanja higijenskih i epidemioloških mjera.

Zagrebački holding

Jutros smo se uvjerili da su naše javljanje u Zagrebačkom holdingu shvatili kao dobrodošlu kritiku i zapravo u vrlo kratkom roku pronašli suvremeniji i moderniji odgovor na epidemiološke mjere.

Dezinfekcija ruku na Dolcu 23. siječnja 2022.

Dezinfekcija ruku na Dolcu 23. siječnja 2022.

Foto: Miljenko Cvitković / Radio Sljeme

Stanje pri ulazu u glavnu tržnicu metropole snimio je jutros, 23. siječnja, naš Miljenko Cvitković Minja i zabilježio novosti. 

Za jednu dobru priču nedjeljom, Sljemenaši ističu kako se još jedanput potvrdilo da se snaga Radio Sljemena krije u suradnji sa Zagrepčanima!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.