Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Gornji grad - za 500 kuna!

05.11.2014.

11:09

Autor: Mario Mihaljević, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za nekoliko dana počet će provedba izmijenjene gradske odluke o parkiranju na Gornjem gradu kojom će stanari plaćati povlaštenu mjesečnu kartu od 110 kuna, a posjetitelji dnevnu od - 500 kuna - najavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu". Komentirala je i novitete na Mesničkoj.

Višestruki prosvjedi stanara Mesničke urodili su plodom - nakon uklanjanja treptećih katadioptera, ovih dana iscrtana je i zebra.

"Imali smo najbolju namjeru napraviti jedan lijep pristup Gornjem gradu, no pokazalo se da razina sigurnosti nije osigurana na najbolji način", rekla je Švaljek te dodala..

"Ministarstvo prometa je reagiralo i iskazalo zahtjev da se iscrtaju zebre i ostala horizontalna signalizacija, što je grad Zagreb onda i ispoštovao. Osim što je za sada napravljeno, poslušao se i savjet stanara da se na neki način odvoji nogostup od kolnika pa je trenutno u procesu nabava gljiva koji će odvajati kolnik od nogostupa i na taj način pružati dodatni osjećaj sigurnosti"

Podsjetimo, nakon zamjene treptećih katadioptera u Mesničkoj ulici, stanarima se ostvarila želja. Iscrtana je zebra na ulici, što su stanari od samog početka i tražili.

Švaljek se, u programu Radio Sljemena, osvrnula na parkirališna mjesta na Gornjem gradu. Naime, za nekoliko dana ponovno će se na Gornjem gradu uspostaviti naplata parkiranja, a svi osim stanara koji ondje budu željeli ostaviti svoje automobile, za to će dnevno morati izdvojiti 500 kuna. Stanarima će se, pak, ukinuti pravo na rezervaciju posebnog parkirališnog mjesta, no dobit će povlaštene karte za novu, plavu zonu dodala je Švaljek:

"Taj prijedlog pravilnika doista je na mom stolu i ja ću ga svakako prihvatiti je da se onim građanima koji su do sada imali rezervirana parkirna mjesta omogući kupovina povlaštene parkirne karte po cijeni od 110 kuna, a za ostale da se naplaćuje dnevna karta od 500 kuna".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.