Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na sjednici Skupštine čak 50-ak točaka dnevnog reda!

30.03.2014.

18:22

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Komentirajući sazivanje skupštinske sjednice s toliko točaka, Bernardić, predsjednik gradskog SDP-a je ocijenio - kako je takvo "natrpavanje" dnevnoga reda dokaz da vladajući žele "ubiti raspravu", čak i o tako važnim pitanjima kao što je sudbina Svetica. Istovremeno predsjednik Skupštine Kosor odgovara - "Radit ćemo od devet sati ujutro do 21 sat navečer i sve ćemo stići",

Na idućoj sjednici Gradske skupštine, zakazanoj za 10-og travnja, napokon će se naći i pitanje Sportsko-rekreacijskog centra Svetice, što već neko vrijeme traži predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. I dalje je nezadovoljan time što se to gradsko predstavničko tijelo - kako je ocijenio - "pretvara u fikus". Komentirajući HINI sazivanje skupštinske sjednice s oko 45 točaka, Bernardić je ocijenio - kako je takvo "natrpavanje" dnevnoga reda dokaz da vladajući žele "ubiti raspravu", čak i o tako važnim pitanjima kao što je sudbina Svetica.

Komentar HINI, na istu temu - dao je i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor. Potvrdio je pri tom da će se pred gradskim zastupnicima naći čak 50-ak točaka dnevnog reda, među kojima je i ona koju je predložio SDP, odnosno raspravljat će se i Sveticama, iako još uvijek za to nema projekta. Upitan kako to da je toliko puno točaka na dnevnom redu, Kosor je odgovorio da je to sve u redu, sve će se stići raspraviti. U nastavku Kosor je pojasnio, kako je sjednica trebala biti sazvana još 20. ožujka, ali je prolongirana jer uredi nisu na vrijeme pripremili materijale. Vezano pak uz točku - Sportsko-rekreacijskog centra Svetice naglasio je:"...raspravljat ćemo samo načelno, ali nisam htio jednostavno  situaciju da prijedlog oporbe ne uvrstim u dnevni red. Mi smo demokratska Skupština" - poručio je. A, zatražen za komentar Bernardićeve tvrdnje da se skupština pretvara u fikus, Kosor je istaknuo da su "donijeli više odluka u sedam mjeseci nego što ih je on donio u dvije godine." Dodao je i da su: "... SDP-ovci 90 posto točaka odbijali, blokirali Grad Zagreb, te da su ih zato građani i kaznili na lokalnim izborima... oni su oporba pa moraju govoriti, pa čak i kad govore bez veze, moraju nešto govoriti", zaključio je Kosor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.