Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Skupštini i ocjena Vladine mini porezne reforme

22.12.2014.

10:38

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po hitnom je postupku u današnji dnevni red sjednice Gradske skupštine uvrštena točka u kojoj Grad Zagreb u dogovoru s Udrugom Gradova traži ocjenu ustavnosti Vladine mini porezne reforme.

Njime je podsjetimo, lokalnim samoupravama oduzet  prihod od poreza na dohodak. Sada je na redu Ustavni sud, koji ocjenu mora donjeti u roku od 30 dana. "...Vladinom poreznom reformom došlo je do neprocjenjive štete za Grad Zagreb..." - podsjetio je pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić te nastavio; "...sada i Grad Zagreb dolazi u poziciju da mora tražiti pomoć od države...Dakle postavlja se pitanje racia uopće decentalizacije u Republici Hrvatskoj, ako svi moraju tražiti pomoć..." - zaključio je Kojić.

Nakon Aktualnog sata sjednice slijedi rasprava po točkama. Prijedlog proračuna za 2015. i to u drugom čitanju - najvažnija je točka današnje sjednice Gradske skupštine. Očekuje se višesatna rasprava. Zastupnici će, dodajmo - glasati i o rebalansu Proračuna za 2014.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.