Hrvatski radio

Radio Sljeme

09:51 / 24.05.2014.

Autor: Nikolina Kovačević

Na Sljemenu kile idu dolje

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Sljemenu se nastavlja program "Deset dana do boljeg zdravlja". Udruga za prevenciju prekomjerne težine od 30. svibnja do 7. lipnja educirat će korisnike o pravilnoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti. Program je potaknut stanjem u Zagrebu, gdje je čak 49 posto građana prekomjerno teško, dok ih je 20 posto debelo. Osamnaest polaznika, koji su već prošli takav program krajem ožujka, smanjilo je težinu od dva do sedam kilograma.

Udruga za prevenciju prekomjerne težine najvećim uspjesima ipak smatra stečeno znanje korisnika, posebice to što je želja za promjenom navika bila veća na kraju programa nego na početku. Napredak polaznika nastavlja se pratiti tijekom idućih 12 mjeseci, te im se mjesečnim individualnim savjetovanjem i dalje pomaže u procesu redukcije.

Program se provodi uz podršku Grada Zagreba i Gradskih ureda za zdravstvo, gospodarstvo, poduzetništvo i rad te socijalnu skrb i osobe s invaliditetom, uz odobrenje Ministarstva zdravlja, Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i zagrebačkog Kineziološkog fakulteta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.