Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nagrada za novinarku Paulu Bobanović

14.02.2014.

14:57

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Navedeno priznanje u spomen na Vesnu Andrijević Matovac već treću godinu zaredom dodjeljuje Udruga Sve za nju, čija je jedna od osnivačica bila upravo Vesna. A, nagrađuju se pojedinci zaslužni za doprinos u promociji prevencije raka dojki. Svečanost uručenja nagrade održana je u Skupštini grada Zagreba, koja je dodajmo i pokrovitelj nagrade.

Nagrađena kolegica Paula Bobanović preuzimajući priznanje, posebno je zahvalila medijima u kojima je djelovala i koji su joj omogućili korištenje prostora za zagovaranje prevencije bolesti te borbu za položaj oboljelih:"...ovu nagradu, koliko sam shvatila dobila sam zbog toga što sam promicala ideje i ciljeve za koje se zalagala i Vesna...Međutim htjela bih se zahvaliti i medijima... koji su mi dali prostora i vremena da govorim o ovoj tematici..." A, navedena se nagrada, dodajmo sastoji od statue grčke božice Nike, knjige te novčanoga iznosa, kojeg je nagrađena Bobanović - odmah ustupila natrag Udruzi.

Podršku Udruzi Sve za nju, njenom radu te ovoj inicijativi nagrađivanja zaslužnih pojedinaca - iskazao je i predsjednik Gradske Skupštine Darinko Kosor. "...danas pokušajmo zajedno prenjeti poruku o tome da žene pravodobnim pregledom mogu učiniti puno za svoje zdravlje..." - naglasio je Kosor.

Upravo kako bi istaknula važnost prevencije Udruga sve za nju, u suradnji s Udrugom Europa Dona te Saveza udruga protiv raka dojke, uz partnere Roche i Vipnet - pokrenula je kampanju Brest Test. Riječ je o testu za samopregled dojki koji žene od danas mogu besplatno preuzeti na svoje mobilne uređaje. Više informacija potražite na breast-test.com.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.