Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najveći Bundekfest dosad

15.09.2014.

16:09

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji Bundekfest, koji počinje 25. ovog mjeseca, bit će najveći i najraznovrsniji do sada. U jedanaest dana na Bundeku će nastupiti mnogi poznati glazbenici, a svojom gastronomskom, turističkom i kulturnom ponudom predstavit će se gradovi-partneri festivala.

Na Bundeku je predstavljeno ambiciozno treće izdanje Bundekfesta, koji bi u budućnosti trebao postati pandan poznatog minhenškog Oktoberfesta. Gradonačelnik Milan Badić:

"Ovo je manifestacija koja će biti najbolji mogući uvod u naš advent. Ona ima svoj gastronomski, turistički, gospodarski i zabavni karakter. I mi ćemo iz godine u godinu... Zamislite naš Bundekfest za dvjesto godina kao Oktoberfest kako će to izgledati!", rekao je Bandić.  

Predsjednica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld istaknula je po čemu će ovogodišnji festival biti poseban:

"Bundekfest 2014. je bitno važniji i širi i ima veći kontekst u odnosu na prva dva izdanja zbog toga što ćemo imati gradove-prijatelje koji će pokazati svoju i gastronomiju i turizam i baštinu na Bundeku. Gradovi-prijatelji koji će biti na Bundeku su Rim, Beč, Ljubljana i Budimpešta", zaključila je Bienenfeld.  

Od 25. ovog mjeseca jedanaest večeri zaredom od 21 sat nizat će se koncerti poznatih glazbenika. Ulaz će biti besplatan, a nastupit će, između ostalih, Hladno pivo, Kolonija, Tony Cetinski, Klapa Cambi, Masimo, Psihomodo pop, Dino Merlin, španjolska La Fiesta. Od sadržaja Bundekfesta izdvajamo i festival balona, vožnju kočijom i brojne zabavne i edukativne radionice za djecu. Dodajmo i kako je gradonačelnik Bandić najavio da će sav prihod s Bundekfesta biti namijenjen poplavljenima u Hrvatskoj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.