Hrvatski radio

Radio Sljeme

Napokon kreće čišćenje divljeg deponija u Tomislavovoj

03.10.2014.

09:24

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva tjedna nakon što smo prozvali Čistoću i Hrvatske željeznice zbog nereagiranja na višemjesečno gomilanje otpada na željezničkom zemljištu u Tomislavovoj ulici na Trešnjevci uspjeli smo potaknuti početak čišćenja divljeg deponija iako u Zagrebu još uvijek nije posve jasno gdje se može zbrinuti toliko glomaznog otpada. Kamioni Čistoće ipak će započeti uklanjati otpad, a naša reporterska ekipa u društvu aktivista udruge 'Zelene stope' pratit će tijek čišćenja. Sve možete pratiti uživo na Radio Sljemenu.

U zadnjih desetak dana količina nezakonito odloženog otpada u Tomislavovoj se povećala do nevjerojatnih razmjera. Kao što se može vidjeti na fotografiji Romea Ibriševića otpad je odložen i svega metar od prometnice, a njime je zauzeto i više od 2,000 metara četvornih zemljišta koje je u vlasništvu Hrvatskih željeznica.

Radio Sljeme je inzistiralo da se istovremeno s čišćenjem deponija u Hrvatskim željeznicama spreme za postavljanje ograde oko svog zemljišta kako bi se spriječilo novo odlaganje otpada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.