Hrvatski radio

Radio Sljeme

Natječaj za Zlatni indeks do 16. veljače

06.02.2014.

13:21

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentska udruga eSTUDENT raspisala je natječaj za dodjelu nagrada Zlatni indeks poduzećima koja su u 2013. godini doprinijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata.

Natječaj je otvoren do 16. veljače, a na njega se mogu prijaviti poduzeća koja svojim radom aktivno sudjeluju u studentskom životu i projektima te potpomažu aktivnosti studentskih udruga.

Detaljne informacije o procesu prijave i natječajnoj dokumentaciji za nagradu Zlatni indeks dostupni su na mrežnoj stranici projekta www.zlatniindeks.com.

Projekt Zlatni indeks već četvrtu godinu za redom organizira studentska udruga eSTUDENT uz potporu Sveučilišta u Zagrebu, Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Instituta za razvoj obrazovanja, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore.

Ove će se godine projekt Zlatni indeks prvi puta provoditi na nacionalnoj razini. Time je ostvaren dugoročni cilj udruge eSTUDENT da o dobitnicima nagrade odlučuje Povjerenstvo koje čine predstavnici studenata sa svih sedam javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, Zlatni indeks nagrada je koju studenti dodjeljuju poduzećima koja su u prethodnoj kalendarskoj godini najviše ulagala u njihov profesionalni razvoj i obrazovanje. Nagrada se dodjeljuje na dvije razine - velikim javnim i privatnim poduzećima te malim i srednjim poduzećima, i to u ukupno šest kategorija: u kategoriji ulaganje u studentske udruge i projekte, kategoriji poduzeća koja stipendiraju studente, kategoriji sudjelovanje u studentskim projektima u organizaciji studenata i studentskih udruga, kategoriji najbolji imidž prema percepciji studenata, kategoriji praksa u poduzećima te kategoriji najbolji projekti poduzeća u kojima sudjeluju studenti. Također, svi sudionici natjecanja dobit će posebno priznanje za društveno odgovorno poslovanje Prijatelji studenata.

Nagrada Zlatni indeks za 2013. godinu bit će dodijeljena u četvrtak 13. ožujka 2014. u Hypo centru u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.