Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ne zaboravite obući šarene čarape

21.03.2014.

09:00

Autor: Ana Krois, Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom obilježava se 21. ožujka. Taj datum (21/3) predstavlja 3 kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape. Čarape moraju biti šarene i sretene, baš kao junaci toga dana.

Šarenim čarapama pokazite da podržavate borbu osoba s Down sindromom da se integriraju u naše društvo, da im osiguramo mjesto u vrtiću i školi, da im osiguramo posao. Kada vas na poslu ili u školi ili na cesti upitaju: zašto nosiš šarene (različite) čarape? Progovoriti ćete o problemima osoba s Downom i pokazati podršku.

Udruga Down sindrom Zagreb i ove godine organizira obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down. Upozoravaju da svakom djetetu s Down sindromom u Hrvatskoj još uvijek nisu osigurani pravodobna intervencija, te stjecanje vještina i znanja na temelju kojih bi se ono moglo uklopiti u školski sustav.

Udruga će u subotu i medjelju organizirati prigodni program u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu od 10 i 30 do 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.