Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi ustroj organizacije rada u policiji

28.01.2014.

11:50

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijska uprava zagrebačka predstavila je pilot projekt novog ustroja organizacije rada u policijskim postajama treće kategorije.

Glavna svrha provođenja pilot projekta je uspostavljanje potpuno novog organizacijskog modela sa restrukturiranjem i drugačijim organizacijskim pristupom, uz pojednostavljenje sustava i njegovo usklađivanje s prostorom pokrivanja i okolinom u kojoj policijska postaja djeluje. Pretpostavlja znatno smanjenje administrativnih poslova, policijskih rukovoditelja, a povećanje broja izvršitelja na terenu u cilju što veće efikasnosti i isplativosti rekao je načelnik sektora policije Davor Posilović..

"Vi kao i do sada nazivate postojeći broj  192 ili županijski centar 112. Takav poziv se zaprima od strane operatera operatvino-komunikacijskog centra policije, policijske uprave zagrebačke i direktno proslijeđuje voditelju operacijske grupe na terenu. Voditelj grupe na terenu sa ljudima s kojima raspolaže pruža neposrednu uslugu građanima, dali je to dojava o činjenju prekršajnih djela ili bilo koja druga potreba građanina koja spada u domenu policije." 

Pilot projekt provodi se od 11. ožujka prošle godine, a na području policijske uprave zagrebačke s provođenjem projekta započelo se na postajnom području Sv. Ivana Zeline.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.