Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novo polugodište - nova škola

13.01.2014.

15:50

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

55 učenika Osnovne škole Jordanovac novo je polugodište dočekalo u obnovljenom objektu Područne škole Kozjak. Navedeni objekt u funkciji nije bio od lipnja 2007.

Dobili smo jedan reprezentativni objekt koji je primjeren učenicima od prvog do četvrtog razreda, zadovoljno je istaknuo ravnatelj Osnovne škole Jordanovac - Davor Krnjeta:

"...Svaka učiona ima terasu. Mi sada ovdje imamo tri razredna odjela sa 55 učenika, imamo ovdje produženi boravak..."

Na zgradi, koja ima status preventivnog zaštićenog kulturnog dobra, sanirani su zabatni zidovi, krovište, pročelja, vanjska i unutarnja stolarija, kompletni unutarnji prostor kao i dvorište. Zadovoljstvo novim objektom iskazao je i predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić:

" Nama je drago što je Grad Zagreb, tj. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport našao sredstva da se obnovi ova škola, kao što znate, 6 godina je ona bila zatvorena, a i za vrijeme bivše države to je bila, što se tiče, u arhitektonskom smislu jedna od najljepših škola."

To nam je obveza da ulažemo u djecu, u budućnost u obrazovanje. Tako će biti i ubuduće - poručio je, otvarajući školu prvi čovjek Grada Milan Bandić:

"... Danas ovdje, otvarajući ovu školu osigurali smo djeci da rade u jednoj smjeni ovdje. Uložili smo negdje 4 milijuna kuna sa PDV-om i stvorili uvjete dostojne europskim standardima..."

Nova je škola lijep novogodišnji dar malim stanovnicima Kozjaka i kao takav prava motivacija da, nakon praznika, žustro krenu u svladavanje novih obveza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.