Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obećano - ostvareno! Zaživio kompleks Kajzerica!

08.09.2014.

10:34

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova školska godina donijela je ostvarenje sna za mnoge roditelje i učenike našega Grada. Naročito se to odnosi na žitelje Kajzerice. Točno u 8 sati vrata su tamo otvorili novi vrtić, osnovna škola i gimnazija.

Čast svečanog otvorenja pripala je gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je projekt Kajzerica prozvao najvećom obazovnom pričom u Hrvatskoj. Svečanost otvorenja uveličao je i resorni ministar Vedran Mornar.

Riječ je o kapitalnoj investiciji Grada Zagreba vrijednoj 140 milijuna kuna. Ministar Mornar istaknuo je kako je uvijek lijepo vidjeti da se otvara nova škola i, u vremenu recesije, ugodno je znati da su se izdvojila tolika sredstva da se škola sagradi. "Mislim da tu dobivaju i učenici, dobiva i društvo, a dobivaju, naravno, i građevinari koji su standardno u recesiji", istaknuo je Mornar.

"...Ja sam sretan kao malo dijete...vidio sam ova tri mjeseca...koliko su ljudi ovdje bili sretni...Oni su ...pratili ovo gradilište... više nego ja...Ja sam čovjek...koji ništa ne prepušta slučaju..." istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Priznao je istovremeno da ima još nedostataka, kao primjerice neuređeno dječje igralište te nedostatak rasvjete, što će, kako je obećao Bandić - uskoro biti riješeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.