Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana javna rasprava o "Građanskom odgoju"

24.01.2023.

11:53

Autor: Radio Sljeme

Javni panel

Javni panel

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Ambidekster klub i GOOD inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u odgojno-obrazovni sustav organizirali su javnu raspravu " Glas učenika za kvalitetnije građansko obrazovanje i dijalog mladih s donositeljima odluka".

Javna rasprava organizirana je na Međunarodni dan obrazovanja 24. siječnja, s ciljem kako bi se  napravila analiza različitih modela aktualne provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u Gradu Zagrebu, ali i Hrvatskoj.


Predstavljeni su i rezultati istraživanja o provedbi građanskog odgoja i obrazovanja kao međupredmetne teme.  U raspravi su sudjelovali obrazovni stručnjaci Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, mlade i sport, Tomislav Reškovac, predsjednik Povjerenstva za uvođenje ZAG-a, te Nikola Baketa s Instituta za društvena istraživanja.


Drugi dio ove javne rasprave bio je posvećen glasovima mladih koji sudjeluju u različitim programima građanskog odgoja i obrazovanja, koji su govorili što se događa u školama, dok se u stručnoj javnosti raspravlja o modelima građanskog odgoja i obrazovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.