Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odustaje li gradska vlast od projekta Jarunskog mosta?

15.03.2023.

13:27

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Gradnja mosta upitna

Gradnja mosta upitna

Foto: Marko Prpić / pixsell

Jarunski most jedan je od projekata zbog kojeg su se lomila mnoga koplja.  Most bi ubrzao ulazak u zapadni dio grada iz smjera juga te smanjio prometne gužve i ubrzao promet u Novom Zagrebu i Savskom cestom. No kako je izjavila zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, okolnosti oko ovoga projekta drastično su se promijenile. 

Gradskoj vlasti čini se Jarunski most više nije prioritet. Nagovijestila je to na Radio Sljemenu zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, istaknuvši da su se promijenile okolnosti oko tog mega projekta.


-Ne znam jesu li ljudi svjesni točne rute kojom Jarunski most ide. Naime kada je on ucrtan, u njegovoj neposrednoj blizini nije bilo stambenih zgrada. Sada s obzirom na izgrađeno naselje Vrbani 3, govorimo o prometnici koja bi bila blizu stambenog naselja i blizu  jezera. Znači doslovno uz jezero i uz naselje Vrbani 3. Most je potreban na zapadnom dijelu grada, ali smjer mosta s obzirom na okolnosti je upitan. Teško da možemo podržati tu rutu. 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.