Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odvojeno prikupljanje otpada tek od 1.1.2015.?

12.06.2014.

11:16

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, vjeruje da će na idućoj sjednici, sazvanoj za 3.srpnja zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem skupštinskoj većini predložiti da se Odredba o odvojenom prikupljanju otpada odgodi do 1.1.2015.

Istaknuo je to Kosor, gostujući jutroj u našemu programu. Naime, nakon što je početkom tjedna predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor predložio odgodu početka primjene Odredbe o obvezi odvojenog prikupljanja otpada ista je poruka došla i od prvog čovjeka Grada. Iako Milan Bandić svoj stav ne vezuje uz mišljenje Kosora, u svakom slučaju Odredba neće stupiti na snagu 1-oga srpnja.

Niti je resorno Ministarsto donjelo Uredbu za provođenje Zakona, a niti smo mi u Gradu Zagrebu donjeli sve potrebne akte, prije svega Plan za gospodarenje otpadom - naglasio je Darinko Kosor.

"...računam da bi ga mogli donjeti u 9.-om mjesecu...Očekujem da bi i u usvajanje izmjena i dopuna GUP-a išli isto tako u 9.-om mjesecu...S druge strane ni operativno nismo spremi, nemamo dovoljno spremnika...nemamo dovoljno reciklažnih dvorišta..." - upozorio je Kosor. Treba nam još bar 20 reciklažnih dvorišta i bar još 7 do 8 kompostana - zaključio je predsjednik Gradske skupštine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.