Hrvatski radio

Radio Sljeme

Opasnost na Medvednici

15.05.2014.

17:00

Autor: Davor Šalat, Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snažno olujno nevrijeme stvara probleme diljem Zemlje. U našem gradu najgore je na Medvednici. Pune ruke posla imali su i vatrogasci.

Snažan vjetar čupa stabla i baca ih preko Sljemenske ceste, pa ju je policija do daljnjega zatvorila. Ovakvo vrijeme je velika opasnost za planinare. Situaciju nam je opisao Upravitelj Šumarije Zagreb Ivica Dugački:

"Situacija je vrlo opasna. Mi smo se prije dva sata vratili sa Sljemena gdje smo maknuli sa sljemenske ceste desetak stabala koja su ponovno pala preko ceste. Zatvorili smo cestu. Daljnji radovi na samoj cesti i u šumi su preopasni tako da smo se povukli s terena jer stvarno puše jak vjetar, gdje se točno vidi da se stabla ljuljaju u korijenu i uvijek postoji opasnost izvaljivanja bilo kojeg stabla", rekao je Dugački.   

Dodajmo da su vatrogasci od jutra imali 15-ak intervencija od čega se većina odnosila na uklanjanje porušenih stabala s kolnika ili pak s električnih vodova. Doznajemo da je oštećeno i nekoliko automobila.

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.