Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oralno zdravlje slijepih i slabovidnih

02.10.2014.

09:22

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb točnije Ured za zdravstvo, Stomatološki fakultet i Udruga slijepih Grada, okupili su se oko projekta za promociju oralnog zdravlja slijepih i slabovidnih osoba.

Detalji i ciljevi projekta bit će predstavljeni poslijepodne u 17 sati u Udruzi slijepih, na adresi Drškovićeva 80. Najavila je to gostujući u našemu programu Jelena Dumančić doktorica sa Stomatološkog fakulteta. Osnovni ciljevi projekta su poboljšanje oralnog zdravlja slijepih i slabovidnih osoba te osmišljavanje nastave koja bi studente dentalne medicine pripremila za rad sa slijepim i slabovidnim osobama.

"...u projekt će se uključiti 15 studenata Stomatološkog fakulteta- volontera i tri liječnika koja će sudjelovati u izvođenju projekta. Također u projektnom timu su još brojni stručnjaci iz raznih područja. Projekt sam namjenila mladima i djeci, dakle u dobi od jedne do trideset i pet godina, jer e cilj - sačuvati oralno zdravlje..." - poasnila je doktorica Dumančić.

Zainteresirani za sudjelovanje u projektu, u 17 sati mogu doći u Udrugu slijepih, u Draškovićevoj 80 ili se javiti na broj telefona 48 02 145.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.