Hrvatski radio

Radio Sljeme

Osnovan zagrebački ogranak ORaH-a

16.02.2014.

14:31

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani su razočarani politikom i političarima i to je najbolji trenutak za drugačiji put u politici, rekla je Mirela Holi, predsjednica stranke ORaH na današnjem osnivanju zagrebačkog ogranka stranke.

ORaH je mlada stranka s velikim ambicijama, posebno na onom dijelu političkog spektra koje zauzimaju birači zelenih. Predsjednica stranke Holi istaknula je da je u gubljenju povjerenja građana u bilo kakvu politiku velika opasnost od općeg beznađa. "Svaka kriza je prilika i ako je ikada postojao dobar trenutak za pokretanje neke nove, drugačije političke inicijative, ja dosita vjerujem da je to sada i nadam se da će se ORaH profilirati u stranku koja će nuditi takvu drugačiju i bolju politiku", istaknula je Mirela Holy.

Do unutarstranačkih izbora na jesen zagrebački ogranak ORaH-a vodit će povjerenik Dražan Vlahovski. Najavljuje da će ta stranka voditi politiku javnog interesa pa su joj potrebni odgovorni i pošteni ljudi. "Većina političara danas u Hrvatskoj zapravo vode politiku na jedan način kjoji se na kraju odražava standardu i životu svih nas. Kad bi oni radili pošteno, kada bi radili onako kako je jedanput davno zapisano što politika zapravo jest, onda bi Hrvatska bila država meda i mlijeka", rekao je Vlahovski.

A potpredsjednik ORaH-a Davor Škrlec iznio je viziju te stranke za Zagreb kao energetski samoodrživ grad. "Mi živimo energetsku budućnost, a energetska budućnost Grada Zagreba nije grad na Savi, nego pametan grad. To je 'in' u Europi i Sjedinjenim državama. Idemo u smjeru tog razvoja gdje ćemo zapravo postati ono što je moderan svijet i moći ćemo tom svijetu ponuditi i neko naše rješenje", zaključio je Škrlec.     

ORaH za sada u Zagrebu ima tristotinjak članova. No, već se i na današnjem osnivanju zagrebačkog ogranka vidjelo da postoje i brojni simpatizeri stranke koja nastoji ponuditi drugačiju politiku u odnosu na one dosadašnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.