Hrvatski radio

Radio Sljeme

Osuda povijesnog i suvremenog fašizma

10.05.2014.

14:39

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb nosi ponosno ime grada heroja jer je dao ogroman doprinos Narodnooslobodilačkoj borbi, a u toj je borbi poginulo više od 26 tisuća Zagrepčana, odnosno 12 posto njegovih tadašnjih stanovnika.

To je, između ostalog, rekao gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti obilježavanja Dana Europe, pobjede nad fašizmom i 3-eg zasjedanja ZAVNOH-a, koja je u organizaciji Saveza antifašističkih boraca održana u dvorani Lisinski. Gradonačelnik je dodao:

"Treba u korijenu satrti i zatirati sve što miriše na retrogradnu ideju, ali treba govoriti istinu do kraja. U novijoj, demokratskoj Hrvatskoj nijedna opcija koja bi zagovarala te ideje ili povratak na te ideje nije imala ni na jednim izborima nikakav uspjeh. Danas je vrijeme i da se i to kaže, ali to ne znači da ne trebamo biti budni na retrogradne pojave. To je odgovornost u ime Zagreba, u ime ove zemlje i u ime građana ove zemlje", zaključio je Bandić.      

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.