Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena plinska stanica za autobuse

03.01.2014.

11:52

Autor: Ana Krois, Miljenko Cvitković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 5 godina, koliko ZET ima autobuse na plin, konačno je i službeno otvorena plinska stanica za njihovo punjenje. U rad ju je pustio gradonačelnik Bandić a dao je naslutiti i kako će potrošiti ušteđeni novac zbog otkazivanja sljemenskih utrka.

Plinska stanica smještena je na Samoborskoj cesti, za njenu je gradnju potrošeno 8 i pol milijuna kuna, a trebala bi smanjiti troškove za 30% u odnosu na one koji nastaju vožnjom na dizel gorivo.

Gradonačelnik Milan Bandić prigodno je izjavio: "Nakon četiri godine praznoga hoda bivše uprave Zagrebačkog holdinga, aktivirali smo stanicu i pustili je u pogon. Treba zaboraviti što je bilo i okrenuti se naprijed, sljedeća puniona je u Dubravi, a ovdje će 60 niskopodnih ZET-ovih autobusa svakodnevno točiti plin."

Jeftinije i ekološko opravdanije gorivo pokretat će i autobuse koje ZET u budućnosti kupovati, rekao je gradonačelnik Bandić. Dodao je kako će njihova nabavka ići paralelno s izgradnjom plinske stanice u Dubravi.

Upitan na koji će način utrošiti novac koji je nepotrošen zbog otkazivanja skijaškog spektakla na Sljemenu Milan Bandić je pojasnio: " Sigurno će tih 6 do 7 milijuna kuna, koliko mi svake godine dajemo za Snježnu kraljicu, uz ono što daje Turistička zajednica, biti uloženo u sport. Bazen je prioritet - Črnomerec, Špansko, Dubrava, to su tri mjesta na kojima treba graditi bazen."

Gradonačelnik je obećao kako će bazene na spomenutim lokacijama izgraditi do kraja ovoga mandata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.