Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pazite gdje parkirate

28.02.2014.

14:38

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je Grad preuzeo odgovornost za izdavanje naloga za premještanje nepropisno parkiranih vozila i perioda od dva mjeseca u kojemu su prometni redari, prema naputku gradonačelnika Bandića, za prvi prekršaj izdavali opomene i upozorenja, od 1. ožujka, na snagu stupa redovno i potpuno provođenje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U navedenom prijelaznom razdoblju mjerama izricanja opomena i upozorenja zbog učinjenog prekršaja, nastojali smo utjecati na svijest i savjest građana kako bi se prometnih propisa pridržavali zbog nas samih i sigurnosti svih sudionika u prometu. Vjerujem da smo i ovime, barem malo, doprinijeli tomu cilju.

I ovom prigodom ponovno apeliram na sve vas sudionike u prometu da poštujete prometne propise i da uvažavate jedni druge, bez obzira jeste li u ulozi vozača ili pješaka. Jedino na takav način naš grad i nadalje može biti pozitivan primjer po mobilnosti, uređenosti i sigurnosti za sve nas.

Cilj nije kažnjavanje niti punjenje Proračuna, nego uvođenje reda u promet u mirovanju. U konačnici bili bismo najsretniji kada uopće ne bismo trebali koristiti nepopularne paukove, nego ih prodali ili darovali tamo gdje su potrebni. Stoji u priopćenju grdonačelnika Milana Bandića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.