Hrvatski radio

Radio Sljeme

Peticija za nadstrešnicu

03.04.2014.

18:26

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Kustošije, koji koriste tamošnje željezničko stajalište, već godinama čekaju da im HŽ postavi nadstrešnicu, no čekanja im je dosta. Odlučili su djelovati te pokrenuti peticiju.

Peticijom traže da se gradnja nadstrešnice, koja bi ih, među ostalim, zaštitila od vremenskih neprilika uvrsti u HŽ-ov financijski plan. Vijećnik u gradskoj četvrti Črnomerec, Darko Klasić pojasnio je, kako su putnici tamo izloženi tuči, vjetru, snijegu. "...Ovdje imate samo betonsku rampu...i oni su izloženi na milost i nemilost vremenskim uvijetima..." - požalio se, gostujući u našemu programu vijećnik Klasnić.

Inicijativu u vidu peticije za uređenje perona željezničke stanice dao je, dodajmo HSLS. Navedeno su obrazložili činjenicom - da, "...željeznica kao alternativa u gradskom prijevozu postaje sve popularnija velikom  broju građana, te je samim time postala i nužnost kvalitetnog uređenja željzničkih stanica u gradskom prometu. Istaknuli su i podatak da željezničkoj stanici Kustošija gravitira preko 15000 građana gradskih četvrti Črnomerec i Stenjevac..."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.