Hrvatski radio

Radio Sljeme

Plan za spas Cibone u idućih trideset dana

11.08.2014.

19:38

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor dao je punu potporu novom sportskom direktoru Cibone Aleksandru Petroviću za plan spasa tog kluba, koji bi trebao provesti u idućih 30 dana.

Plan je da se postigne dogovor sa svim igračima vjerovnicima oko načina i rokova za rješavanje dugova, da se nova skupština i uprava primarno sastoje od predstavnika privatnih investitora kluba te da Grad sudjeluje u razrješenju preostalih dugova. A Petrović je izjavio da do kraja tjedna očekuje konačan dogovor s igračima Markom Tomasom, Damirom Markotom, Goranom Vrbancom i Gordanom Giričekom koji su kod Fibe pokrenuli blokadu Cibone. Jedan od problema, ugovor Amerikanca Blesingema za sljedeću sezonu, koji je također prijetio njegovom projektu za spas Cibone, Petrović je jučer uspio riješiti. Klub se obvezao do 1. rujna isplatiti mu dvije zaostale plaće i bonuse za prošlu sezonu, a on neće aktivirati svoj ugovor za sljedeću sezonu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.