Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počeo očevid u C.I.O.S.-u

16.04.2014.

09:58

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon dva dana u srijedu ujutro potpuno je ugašen požar u skladištima C.I.O.S.-a na Jankomiru, a požarište do daljnjega čuvaju tri profesionalna vatrogasca - izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Poslijepodne je policija započela očevid kako bi utvrdila uzrok požara.

Tijekom noći s utorka na srijedu na požarištu je bilo 10 profesionalnih vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i 10 dobrovoljaca iz društava Šestine i Vrapče Jug.

Nakon noćne smjene na terenu su ostala tri profesionalna vatrogasca koji čuvaju požarište.

Budući je požar ugašen, a sve analize zraka, tla i povrća nisu ukazivale na odstupanje od  graničnih vrijednosti, Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ preporučuje građanima da najnormalnije obavljaju sve svoje aktivnosti

Gradonačelnik Milan Bandić zadovoljan je obavljenim poslom: "...zato što je za 14 i po - 15 sati požar lokaliziran, da je bila dobra koolrdinacija, da je u pomoć priskočio helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva...koordinacija između državnih službi i gradskih je bila dobra. I moja zahvala, prije svega, vatrogascima , kako dragovoljnim tako i profesionalnima u gradu Zagrebu..."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.