Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje kampanja "Živjeti zdravo!"

27.10.2014.

10:07

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja inicijatori su kampanje naziva - Živjeti zdravo! Jedan od povoda pokretanja tog nacionalnog programa jest sve veći broj ljudi s prekomjernom težinom.

Otkrila nam je to, gostujući u programu Radio Sljemena, doktorica Vesna Štefančić iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. "...debljina u današnje vrijeme veliki je javnozdravstveni problem i mnogi stručnjaci smatraju da predstavlja jednu epidemiju, jednu pandemiju i, zapravo, jedini prvi način borbe pritiv debljine je informiranje, educiranje svih građana - što zapravo znači Živjeti zdravo..." - pojasnila je Štefančić.

Posebice je zanimljivo, da je kampanja koncipirana na način da uključuje različite programe namijenjene različitim dobnim skupinama, pojasnila je Štefančić. "...primjerice, "Hodanjem do zdravlja" pretpostavlja da budu uključene sve dobne grupe dok, recimo, desetominutno vježbanje u školama je usmjereno isključivo na učenike u školama..." - istaknula je Štefančić.

Kampanja danas počinje u Virovitici, a potom će se širiti na ostale gradove odnosno županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.