Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje naplata parkiranja na Gornjem gradu!

27.11.2014.

11:53

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak, 28. studenoga 2014. počinje naplata parkiranja na Gornjem gradu - stanari će plaćati 110 kuna mjesečno, a svi ostali - 500 kuna dnevno.

Time počinje provedba Pravilnika koji je, u emisiji "Zagrebi po Zagrebu", prošloga tjedna najavila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek. Riječ je o sljedećim ulicama: 

Demetrova ulica, Visoka ulica, Vitezovićeva ulica, Jezuitski trg, Ulica sv. Ćirila i Metoda, Lisinskoga ulica, Mletačka ulica, Ulica Ambroza i Klotilde Vranyczany, Ulica Josipa Kuševića, Ulica Tita Brezovačkoga, Ulica Jurja Habdelića, Trg Franje Markovića, Opatička ulica, Ulica fra Đure Basaričeka, Radićeva ulica, Jurjevska ulica i Ulica Ivana Gorana Kovačića. 

Kontrola i naplata će se provoditi svakodnevno od 0 - 24 sata s time da se neće moći kupiti satna, nego isključivo dnevna karta. Za sve, osim stanara, ona će iznositi 500 kuna. Mjesečna povlaštena parkirališna karta za crvenu I.1. zonu, za stanare, iznosi 110,00 kn, a korisnici je mogu kupiti na blagajnama podružnice Zagrebparking u Šubićevoj ulici 40/III i u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga, Ulica grada Vukovara 41. 

U I.1. zoni za parkiranje vozila osoba s invaliditetom neće vrijediti naljepnice za dvosatno besplatno parkiranje.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.