Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počinje treće izdanje akcije Trešnjevka se budi!

12.09.2022.

14:58

Autor: Radio Sljeme

Trešnjevački plac

Trešnjevački plac

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Nakon prva dva izdanja “razbuđivanja” Trešnjevke, treće izdanje akcije "Trešnjevka se budi!" održat će se od 15. do 23. rujna 2022. 

"Trešnjevka se budi!" je akcija Centra za kulturu Trešnjevka i njegovog projekta “Mapiranje Trešnjevke”, kojom se kulturni sadržaj želi učiniti dostupnijim široj zajednici. Akcija je ujedno i dio ovogodišnjeg izdanja umjetničkog festivala “Artupunktura – terapija Zagreba umjetnošću”, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. 


Ove godine fokus je na Trešnjevačkom placu i njegovoj okolici, gdje će se održavati glazbeni i kazališni program te buvljak. U program će, kao i prijašnjih godina, biti uključene Tratinska i Ozaljska ulica te korisnici tamošnjih lokala, kao i mali poduzetnici s njihovim vlastitim inicijativama.


Pretprogram počinje 16. rujna u Milčecovom parku uz radionički, umjetnički, čitalački i performerski dio, a najveći dio aktivnosti održat će se u subotu, 17. rujna, kada će se na prostoru oko placa u popodnevnim satima održati nastup studenata s Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, zatim nastup benda „Car je gol“, vrlo bogat Buvljak te neizostavni nastup Zagrebačkog orkestra ZET-a. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici