Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pokrenuta Zaklada za obnovu "Palme" i gradnju pastoralnog centra

23.03.2021.

15:03

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Radio SLjeme

foto: Radio SLjeme

Foto: - / -

Godinu dana nakon smrti jedine žrtve zagrebačkog potresa, 15-ogodišnje Anamarije Carević, predstavljena je Zaklada za obnovu Bazilike srca Isusova kao i za gradnju Pastoralnog centra koji nose njezino ime.

Zgrada na uglu Đorđićeve i Petrinjske i Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj bolan su podsjetnik na razaranje Zagreba prije godinu dana, ali i na gubitak jednog mladog života. No, upravo njih povezuje djevojka čija je snažna pozitivna energija i pokrenula ovaj projekt. Mama, Nataša Carević:

- Vjerujem kako će njezino ime ostati u sjećanju sadašnjim i budućim naraštajima, kako je živjela, koliko je voljela svju župu, kolio je ljubavi i veselja davala u sve što je radila. Kad se samo sjetim koliko sam je puta morala zvati telefonom da dođe malo i kući. -

Njoj u spomen, osnovana je zaklada koja će se, mahom, financirati donacijama, a služit će obnovi teško stradale bazilike i dogradnji obližnjeg Pastoralnog centra. Rektor i zakladnik, pater Ivan Matić:

- U njemu će se naći mjesta i za sve druge skupine vjernika, naše seniore, djedove i bake, očeve i majke, umjetnike i sportaše. Kao i brojne katoličke udruge i molitvene zajednice. Očekujemo da će vjernička, a i šira javnost, prepoznati i dati potporu ovom pothvatu na dobro svih vjernika i građana u i oko naše bazilike u centru centra hrvatske države i hrvatske crkve. -

Obnovi bazilike i radu Zaklade doprinijet će i Grad Zagreb, rekla je zamjenica gradonačelnika, Olivera Majić. Tehnički podaci gradnje pastoralnoga centra, poput trajanja, izvedbe i financiranja, još se ne znaju budući da će, velikim dijelom, ovisiti o budućim donacijama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.