Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pokriće tek dijela gubitka Imunološkog

01.09.2014.

12:57

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Imunološki zavod objavio je danas da je na Glavnoj skupštini dioničara u petak donesena odluka o pokriću tek manjeg dijela od 21,6 milijuna kuna prošlogodišnjeg gubitka, dok je većina gubitka prenesena u iduće razdoblje.

Redovita Glavna skupština Imunološkog zavoda održana je petak, 29. kolovoza, a prema današnjem priopćenju odlučeno je da se iz zadržane dobiti s iznosom od 893.607 kuna pokrije dio od 21,6 milijuna kuna gubitka tvrtke u poslovnoj 2013. godini. Preostalih 20,76 milijuna kuna gubitka, prema odluci dioničara, prenosi se u iduće razdoblje. Kako je dalje odlučeno na skupštini, Uprava Imunološkog zavoda nije dobila razrješnicu za svoj rad u 2013. godine, dok članovi Nadzornog odbora jesu.

Također, donesene su i odluke razrješenju dužnosti člana Nadzornog odbora Davorina Đanića, koji je podnio ostavku na to mjesto, kao i odabiru tvrtke Hodicon za revizora.

Uskoro bi trebala biti sazvana i izvanredna skupština dioničara Imunološkog zavoda, koja bi trebala razmotriti dokapitalizaciju te strateški važne kompanije u državnom vlasništvu. Neslužbeno se doznaje i da bi zaposlenicima Imunološkog zavoda plaće za srpanj trebale biti isplaćene ovog tjedna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je Vladi da se dogovore o ponudi Grada Zagreba za kupnju Zavoda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.