Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ponovno prosvjed uoči sjednice Skupštine

09.10.2014.

09:37

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči I današnje sjednice, na kojoj će se, među ostalim, raspravljati i o Planu gospodarenja otpadom do 2015., prosvjedovale su Udruga za zaštitu okoliša Resnik - UZOR te Zelena akcija.

"Odvojeno skupljanje otpada! Čuvajmo okoliš! Reciklirajmo!" - to su samo neki od transparenata koje je istaknulo pedesetak prosvjednika. Od 2000 -te godine stanovnici Resnika se protive ovom Planu jer uspostavlja neekološki cilj - istaknula je to predsjednica UZOR-a Branka Genzić Horvat. "...ovaj Plan je izmišljen i provodi se samo kao farsa da bi se omogućila izgradnja spalionice u Resniku, koja je zacrtana još davnih godina..." upozorila je, među ostalim, Genzić - Horvat.

Bernard Ivčić iz Zelena akcije upozorio je kako je danas velika odgovornost na gradskim zastupicima. "...i ako se ovakav Plan usvoji rezultirat će desetljetnim negativnim utjecajem na zdravlje građana i financijskim utegom oko vrata svih Zagrepčana. Pozivamo sve zastupnike...da se suprotstave ovakvom Plnu i da ga odbace..." - poručio je Ivčić.

Upravo - konačno glasanje o Planu gospodarenja otpadom ono je što najviše zanima javnost, a kako nije bilo sigurno da će ovakav plan zastupnici prihvatiti prije dva tjedna gradonačelnik Bandić je na ovaj način dobio vrijeme da pokuša osigurati većinu. Na sjednici ćemo vidjeti - je li mu to i uspjelo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.