Hrvatski radio

Radio Sljeme

POS ide dalje - prema Zapruđu!

01.08.2014.

20:49

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros je u Zapruđu položen kamen temeljac, gdje će se u roku od dvjie godine izgraditi 519 stanova i 10 poslovnih prostora površine veće od 36 tisuća četvornih metara.

Investicijska vrijednost je 300 milijuna kuna od čega je oko 100 milijuna kuna državnih poticajnih sredstava.

"...Na taj način želimo poticati građane da riješe svoje stambeno pitanje, a svoje građevinare i sektor građevinarstva, ne samo da ih ostavimo na životu, nego da građevinari dobro žive..." - izjavila je novinarima na gradilištu ministrica Marak Taritaš. Dodala je da će cijena stanova biti ispod 1100 eura po četvornom metru. Ustvrdila je kako se izgradnjom stanova POS-a omogućuje građanima Zagreba da dođu do svoje nekretnine po prihvatljivoj cijeni i pokreće razvoj grada od mosta prema istoku, s odličnim pogledom prema rijeci Savi.

"...Ovo je jedna od najboljih lokacija POS-a koju Zagreb ima..." rekla je Mrak Taritaš te podsjetila kako je upravo Grad Zagreb bio pokretač stambeno poticane gradnje pa je tako najviše stanova 2003. 2004. i 2005. izgrađeno u Španskom.

Ministrica Mrak Taritaš položila je kamen temeljac na Sajmišnoj cesti, iza Getro-a, u Zapruđu zajedno sa zamjenikom Željkom Uhlirom i direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavkom Čukeljom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.