Hrvatski radio

Radio Sljeme

Poskupljuje ulaz na Jarun za automobile!

14.03.2022.

09:26

Autor: AKK, Radio Sljeme

Automobili na Jarunu - nepoželjni

Automobili na Jarunu - nepoželjni

Foto: foto: Goran Stanzl / Pixsell

Od utorka, 15. ožujka 2022., poskupljuje ulaz vozilima na Športsko-rekreacijski centar Jarun. Razlog je činjenica da automobili na Jarunu jednostavno nisu poželjni. Stoga se, umjesto dosadašnjih 5, cijena dnevne karte radnim danom od 6 do 21 sat, udvostručuje na 10 kuna, a vikendom, blagdanom i noću na 20. 

Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima za Radio SLjeme rekli su kako poskupljenjem žele obeshrabriti dolazak na Jarun automobilom:


"Očuvanje jezera Jarun kao zelene zone naš je prioritet. Jezero Jarun je sportsko-rekreacijsko područje te ono treba biti prije svega u službi pješaka i ostalih rekreativaca. To je područje dobro povezano javnim prijevozom, a lako je dostupno i biciklom i pješice. Zbog toga, a i zbog nesreća koje su uzrokovala motorna vozila, želimo obeshrabriti dolazak vozilima na područje jezera.


Dosadašnja cijena od 5 kn dnevno radnim danom i 10 kn vikendom stimulirala je preveliko zakrčenje vozilima, nauštrb pješaka i rekreativaca. Nove cijene od 10 kn dnevno radnim danom i 20 kn vikendom i dalje su višestruko niže od cijena za takva područja u drugim zemljama Europske unije."


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici