Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pred Skupštinom dva prosvjeda

03.07.2014.

10:14

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči sjednice Gradske skupštine zastupnike su na Gornjem gradu dočekali prosvjednici iz Udruge za zaštitu okoliša - Resnik. Izražavaju nezadovoljstvo zbog odgađanja primjene Odluke o odvojenom prikupljanju otpada - koja je na današnjem dnevnom redu sjednice. Pred Skupštinom prosvjeduje još jedna skupina nezadovoljnih - radnici u kulturi i predškolskom odgoju.

Razlog njihova okupljanja je što su nakon 17 godina ostali bez Kolektivnog ugovora. Gradonačelnik Milan Bandić odbija s njima pregovarati pa su jutros odlučili prosvjedovati.

"Ljudski potencijali su naše bogatstvo i ono o čemu moramo voditi računa. Zato smo mi ovdje. Kulturni radnici i kulturne ustanove se marginaliziraju, diskriminiraju i ponižavaju" - rekao nam je jedan od prosvjednika.

Najodgovornijim za njihov položaj, smatraju onoga kojeg danas nema na sjednici. Kao što je poznato gradonačelnik Milan Bandić boravi u Rimu, nakon čega put nastavlja u Kazahstanu. Njegovo odsustvo kritizirala je i oporba.

"Žao mi je što nema gradonačelnika, al očito je u Kazahstanu bitnije nego tamo gdje su te izabrali građani" - izjavio je HDZ-ov Andija Mikulić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.