Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predškolci se pripremaju za polazak u školu

28.01.2014.

17:43

Autor: Jelena Römer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S prvim danom veljače kreću prijave za preglede koji su nužni za upise u prve razrede.

Predškolci se pripremaju za polazak u prvi razred tijekom cijele godine, a danas je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba objavio i datume upisa u prve razrede na području Grada.
Upisi u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2014/2015. bit će 12., 13. i 14. lipnja u svim osnovnim školama na području Zagreba. U prvi će se razred upisivati djeca koja do 1. travnja 2014. godine napune šest godina.

Lipanj je još daleko, ali prije samog upisa, djeca i njihovi roditelji imaju puno posla. Naime, prije samoga upisa obvezan je pregled kako bi se vidjelo psihofizičko stanje predškolca. Preglede provodi stručno povjerenstvo osnovne škole u koju se dijete treba upisati.

Roditelji su obavezni od 1. sljedećega mjeseca prijaviti dijete nadležnom liječniku škole kako bi dobili upute i točno vrijeme pregleda. Raspored pregleda djece za pojedine gradske četvrti bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, oglasnim pločama svih područnih ureda gradske uprave, pri Službi za školsku i adolescentnu medicinu, osnovnim školama, predškolskim ustanovama i na internetskoj stranici: www.zagreb.hr.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.