Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljena "Artupunktura"

08.09.2022.

14:45

Autor: Radio Sljeme

Artupunktura

Artupunktura

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Terapija Zagreba umjetnošću - poznatija kao "Artupunktura", a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, predstavljena je danas na konferenciji održanoj u "Kući za ljude i umjetnost - Laubi".

Projekt kreće slijedeći četvrtak, a okupio je 23 autora koji će diljem našega grada predstaviti svoja djela, projekte, i umjetničke instalacije. 


I ove ćemo godine, između ostalih, moći vidjeti Qart- projekt Ilica, Kultura u kvartu, instalacije u javnom prostoru, Reli po galerijama, a novost je projekt Art future Zagreb 2022 - proširena stvarnost na zagrebačkim ulicama. 


Projekt je zamišljen kao platforma za kulturu i umjetnost, gdje se zajedničkim umjetničkim djelovanjem na specifičnim točkama Zagreba želi probuditi njegovu vitalnu energiju.


- Artupunktura je jedinstveni projekt TZGZ-a i partnera kojem su se priključili brojni sudionici sa svojim programima, a kroz koju stavljamo dodatni naglasak na kulturni turizam našeg grada.

 Naime, više od 40 posto svih putovanja u Europi motivirano je upravo nekim kulturnim događanjem, programom ili poticajem, stoga, Artupunktura, povezujući kulturu i turizam, stavlja naglasak na područje suvremene kulture, odnosno razvoj kulturne ponude i pozicioniranja grada Zagreba kao kreativnog središta i odredišta urbane kulturne scene ovog dijela Europe. 

Afirmirajući umjetnost u društvu, afirmiramo Zagreb kao grad umjetnosti i kulture, stoga, zahvaljujem svim partnerima što su prepoznali našu inicijativu i uključili se u realizaciju Artupunkture kojom učvršćujemo zagrebačku cjelogodišnju ponudu, izjavila je direktorica Martina Bienenfeld.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.