Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljeni pobjednički timovi Start upp factory programa

18.12.2017.

14:41

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Timovi koji su pobijedili u programu Start upp factory Zagreb predstavljeni su u Tehnološkom parku na Velesajmu. Riječ je o šest timova koji su svoje inovativne ideje predstavili u četiri tematska područja.

Ukupno šest start upp timova je odniijelo laskavu titulu pobjednika Start upp factory Zagreb programa. Nakon 10 tjedana intenzivnog rada na razvoju inovativnih ideja iz 4 tematska područja Smart Energy, Smart Living - Silver Economy, Smart Mobility i Smart Tourism Startup Factory Zagreb stručni žiri odabrao je najbolje ideje, a jutros su u prostorijama velesajma  i predstavljeni pobjednički timovi. 

Jedna od pobjednica druge generacije Startup Factory Zagreb programa je  i tvrtka DIVAN koja je osmislila platformu za besplatni servis koji nudi uslugu pretraživanja svih događanja u gradu Zagrebu. Cilj nam je proširiti se po cijeloj državi, ne samo u Zagrebu, a čak želimo i pokriti čitavu regiju, naglasili su iz tvrtke. Ideja je došla jer se nikad nismo mogli snaći kad smo željeli potražiti što se događa u gradu, samo bismo gubili vrijeme, tvrde inovatori.

Ove godine u konkurenciji je bilo šesnaest start uppova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.