Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prekid TV programa zbog radova

18.08.2015.

14:54

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka "Odašiljači i veze", u razdoblju od 21. do 29. kolovoza, planira radove na odašiljaču Sljeme zbog kojih se očekuju poteškoće i prekidi u prijamu televizijskih programa u pojedinim dijelovima kontinentalne Hrvatske.

Zbog zamjene UHF antenskog sustava na odašiljaču Sljeme, smanjenom će se snagom odašiljati programi mreže MUX A (HRT – HTV 1, HRT – HTV 2, RTL TV i Nova TV) i mreže MUX B (HRT – HTV 3, HRT – HTV 4, RTL 2 i Doma TV).

Radovi će biti obavljani u ranim jutarnjim satima, kad je gledanost televizijskih programa najmanja, pa će u srijedu 19. kolovoza, petak 21. kolovoza i u subotu  29. kolovoza od 2 sata i 30 minuta do 5 sati i 30 minuta doći do potpunoga prekida programa.

Prema procjeni OiV-a, probleme u prijamu signala mogla bi imati kućanstava smještena na tzv. rubnim područjima koja pokriva odašiljač Sljeme. U razdoblju od 21. kolovoza do 29. kolovoza MUX A i MUX B odašiljat će smanjenom snagom, zbog čega će doći do poteškoća na području Karlovca, Tounja, Duge Rese, Gline, Topuskoga, Hrvatske Kostajnice, Krapine, Kapele i Plitvica.

Također, poteškoće bi mogli imati i gledatelji na području Koprivničko-križevačke, Međimurske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske te Krapinsko-zagorske županije, koji mogu ostvariti prijam signala s drugih odašiljača. Međutim, procjenjuje se da znatan broj tih gledatelja već prima signal s drugih odašiljača te  stoga ti gledatelji ne bi trebali osjetiti veće poteškoće.

Svim gledateljima, koji će tijekom radova imati problem s prijamom, savjetuje se da na svojim televizijskim prijamnicima pokrenu novu pretragu programa ili da - promjenom smjera antene - pronađu novi signal.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.