Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pretražena gradonačelnikova vikendica

23.10.2014.

09:39

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić i šef Holdinga Slobodan Ljubičić nakratko su protekloga dana napustili zatvor u Remetincu. Naime, iako su najveći dio njihovih nekretnina istražitelji pretražili još u nedjelju i ponedjeljak, jučer su dodatno pretražili Ljubičićeve poslovne prostore te Bandićevu vikendicu u Slava gori kod Samobora radi prikupljanja dokumentacije potrebne istrazi.

Ljubičić se u Remetincu ostaloj desetorici osumnjičenih u aferi Agram pridruzio već - u srijedu tijekom poslijepodneva, a Bandića je policijski USKOK u zatvor vratio tek sinoć - nakon što je dovršena pretraga njegove vikendice.

Odvjetnik gradonačelnika Milana Bandića Krešimir Krsnik istaknuo je kako oni neće tražiti jamčevinu, jer za to treba imati novaca, a Bandić - pojasnio je, u ovome trenutku novac nema. S druge strane - odvjetnik Slobodana Ljubičića, Veljko Miljević, sucu istrage tijekom dana će predati prijedlog - da se njegovu branjeniku odredi jamčevina od milijun i 400 tisuća kuna te da ga se pusti iz pritvora.

Obojica odvjetnika - žalit će se na odluku o jednomjesečnom istražnom zatvoru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.