Hrvatski radio

Radio Sljeme

Protuprislušni pregledi u Holdingu kao prevencija korupcije, tvrdi Korlaet

04.05.2022.

13:22

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Zamjenik gradonačelnika grada Zagreba Luka Korlaet

Zamjenik gradonačelnika grada Zagreba Luka Korlaet

Foto: HTV / HRT

Prisluškivanje u Holdingu, ali i minus te gradske tvrtke od gotovo 800 milijuna kuna, bile su neke od tema kojih se dotaknuo zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu".

Postoji li uopće povjerenje unutar Zagrebačkog holdinga, pitanje je koje se postavlja nakon što je iz Grada potvrđeno da će se u toj gradskoj mega tvrtki provoditi protuprislušni pregledi. Što je povod tome i što se time želi postići, pitali smo zamjenika gradonačelnika Korlaeta.


- Nije samo prisluškivanje ovdje tema već malo šire postavljena priča o sigurnosti, koja želi prevenirati curenje podataka i korupciju. Ja bi rekao da je to normalno i da to radi svaka korporacija, rekao je Korlaet.


 Inače, Zagrebački holding završio je prošlu godinu sa 794 milijuna kuna minusa. Rezultat je to, prije svega, štetnog ugovora za plin, kaže Korlaet koji je pojasnio što po njemu financijsko izvješće pokazuje:


- Ja mislim da pokazuje zaokret u poslovanju, jednu odgovornost u poslovanju i trend u kojem će se smanjivati rashodi, a povećavati prihodi. Projekcije poslovnog plana Holdinga pokazuju da će se on stabilizirati. Holding je komunalna kompanija i mora poslovati po načelu, prije svega, dobrobiti za građane i u tom smislu on mora ploviti mirnim morem. Holding mora imati stabilno poslovanje. Da izbjegnemo potrese kakvi su se, nažalost, dogodili s Plinarom, rekao je zamjenik gradonačelnika.


 Osvrnuo se Korlaet i na obnovu nakon potresa koja nikako da uzme zamah. Što se tiče gimnazije Tituš Brezovački, koja je zaštićeno kulturno dobro, morat će se raskinuti ugovor s izvođačem jer je prethodna gradska uprava započela radove bez posebnih uvjeta Zavoda za zaštitu spomenika. Troškovi su stoga porasli za više od 30 posto pa je potrebno raspisati novu javnu nabavu, rekao nam je Korlaet. No, dobra je vijest da se učenici Osnovne škole Ivan Merz, u Ulici Franje Račkoga, vraćaju u svoju školu s početkom sljedeće školske godine jer će do kraja ovog mjeseca biti gotova njezina cjelovita obnova.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebi po Zagrebu

Srijedom u 10 sati i 30 minuta ugošćujemo gradsku vlast u emisiji "Zagrebi po Zagrebu". Urednik emisije, Ivan Hlupić, otvara aktualne gradske teme, doznaje nove poteze prvog čovjeka grada i njegovih najbližih suradnika.

Poslušajte u Slušaonici