Hrvatski radio

Radio Sljeme

Privatizacija javnog prostora na Sveticama

07.01.2014.

13:54

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dogovor gradonačelnika Milana Bandića s Davorom Šukerom i Hrvatskim nogometnim savezom oštro kritiziraju u stranci ZA GRAD. Nogometni kamp mora izvan Zagreba, poručuju.

Najavljeni projekt nogometnog centra reprezentacije na Sveticama još je jedna potvrda da se razvoj Zagreba odvija stihijski, a gradnja tog centra za potrebe Hrvatskog nogometnog saveza na mjestu sadašnjeg sportskog centra koji je
dostupan svima, de facto je privatizacija javnog prostora, stoji u priopćenju stranke ZA GRAD.

Tvrde i da se oko pitanja upotrebe javnog prostora uopće nije povela javna rasprava - susjede, lokalni mjesni odbor i vijeće gradske četvrti, te ostale zainteresirane građane nitko nije ništa pitao. Osim toga, uopće nije jasno koristi li se sporno zemljište temeljem odluke o privremenom korištenju, temeljem ugovora o zakupu ili temeljem ugovora o koncesiji. To predstavlja i politički problem, jer je riječ o javnom dobru u vlasništvu Grada Zagreba i građani imaju pravo znati pod kojim uvjetima i na koji način je stečeno određeno gradsko zemljište - zaključuje ZA GRAD.

Zalažu se za to da se nogometni kamp HNS-a gradi u ruralnom području kako bi poslužio kao zamah za razvoj gospodarstva, smatrajući da je u Hrvatskoj već previše toga centralizirano u glavnom gradu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.