Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prodaja kampa Veli Jože u Savudriji

13.01.2014.

13:05

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački holding raspisat će međunarodni natječaj za prodaju svojega odmarališta - kampa Veli Jože u Savudriji, navjerojatnije sljedeći tjedan, doznaje se u Holdingu.

Zagrebački holding ga planira prodati za oko 200 milijuna kuna. Procjenjuje se da je vrijednost tog kompleksa 22,7 milijuna eura, bez PDV-a. Objekti će se prodavati po principu "viđeno-kupljeno".

Kamp Veli Jože nalazi se na najzapadnijem dijelu istarskog poluotoka, nedaleko naselja Savudrija. Udaljen je deset kilometara od hrvatsko-slovenske granice. Obuhvaća površinu od 330.000 četvornih metara mediteranske park šume i travnatih terena s pripadajućom obalom i plažom dužine 1800 metara. U sklopu kompleksa je 350 kamp parcela sa strujom i vodom te 46 drvenih kućica s 866 ležaja, ukupnog kapaciteta 3000 osoba.

Za djecu i mlade je ograđeni dio unutar kampa u kojem su dva bloka drvenih kućica s kapacitetom od 200 ležaja, dva sanitarna čvora, natkrivena bina pogodna za održavanje predstava, restoran, sportski teren za odbojku na pijesku i tereni za stolni tenis. Navodi se kako je idealan za različite tipove ljetnih dječjih kampova (sportski, zabavni, učenje stranih jezika, ekskurzije, logorovanje).

Kamp Veli Jože smješten je direktno uz moru, a udaljenost od centra Savudrije je jedan kilometar. U sklopu kampu nalaze se objekt za prehranu u kojima se hrana poslužuje na prostranoj terasi, suvremeni novouređeni sanitarni čvorovi, sportski tereni, ugostiteljski objekt, trgovina živežnih namirnica, mjenjačnica te parkiralište. Gostima su na raspolaganju razna športska igrališta - devet za košarku, po dva za rukomet, odbojku i nogomet, četiri za street-ball i jedna za mini golf.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.