Hrvatski radio

Radio Sljeme

Projekt "Očistimo Hrvatsku" ide dalje

11.11.2014.

18:33

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga 'Zelene stope' koju vodi poznati fotograf Romeo Ibrišević objavila je da nastavlja projekt "Očistimo Hrvatsku" kojeg već deset godina provodi u suradnji s tvrtkom Renault Nissan Hrvatska. Ibrišević je u tih deset godina fotografirao oko 15,000 automobilskih olupina u svim krajevima Hrvatske, a na svim otkrivenim lokacijama organiziran je i odvoz olupina. Pod motom 'do posljednje olupine' očišćeni su tako dijelovi nacionalnih parkova, parkova prirode, park šuma, jezera i rijeke, ali i gradovi. Ove godine 'Zelene stope' zajednički su s Radio Sljemenom realizirale projekt "Svi na zeleno" tijekom kojeg su iz medvedničke šume izvučene dvije olupine. Projekt je propagirao i odvojeno prikupljanje otpada, ali i podizanje svijesti građana o potrebi zaštite okoliša.

Kako javljaju iz 'Zelenih stopa' Romeo će i dalje u potragu za olupinama diljem zemlje kretati u Renault Scenicu budući da mu je poznati uvoznik automobila uručio ključeve novog modela. Projekt 'Očistimo Hrvatsku' proslavio se i u svijetu - prije nekoliko godina proglašen je najboljim komunikacijskim projektom Renaulta na globalnoj razini. Sretno Romeo!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.