Hrvatski radio

Radio Sljeme

Proračun Zagrebačke županije za 2015. 305,8 milijuna kn

04.12.2014.

18:26

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proračun Zagrebačke županije u iznosu od 305,8 milijuna kuna, što je 1,8 posto manje od ovogodišnjeg, donijela je u Županijska skupština Zagrebačke županije.

Iz Zagrebačke županije procjenjuju da će, zbog izmjene Zakona o porezu na dohodak, u 2015. uprihoditi oko 11,5 milijuna kuna manje izvornih prihoda nego ove godine. "S obzirom na to da ćemo u 2015. uprihoditi osam posto manje sredstava nego ove godine, smanjenje proračuna za 1,8 posto je neznatan iznos. Nemojmo zaboraviti da se gotovo 76 posto ovogodišnjeg proračuna punilo upravo iz poreza na dohodak, što znači da gospodarstvo u našoj županiji dobro funkcionira", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Naglasio je da je broj nezaposlenih u listopadu 2014. manji za 12,5 posto u odnosu na listopad 2013. godine.

Pojasnio je i kako, s ciljem umanjenja negativnih efekata porezne reforme, u 2015. zaposlenike Zagrebačke županije očekuje smanjenje plaća od šest posto, a smanjuju se i naknade političkim strankama, kao i vijećnicima Županijske skupštine.

"Tim proračunom osiguravamo kontinuitet kapitalne izgradnje u školstvu, te zadržavanje standarda u gospodarstvu, poljoprivredi, školstvu, sportu, zdravstvu i socijalnoj skrbi kao i nastavak strateških projekata Zagrebačke županije", zaključio je Kožić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.