Hrvatski radio

Radio Sljeme

Proslavljen Dan branitelja Grada Zagreba

30.05.2014.

17:33

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu današnjeg Dana hrvatskih branitelja Grada Zagreba gradonačelnik Bandić priredio je svečano primanje u Palači Dverce.

Na primanju su bili brojni branitelji i stradalnici, umirovljeni i aktivni visoki časnici hrvatskih Oružanih snaga, te drugi javni i politički djelatnici. Čestitajući braniteljima, Bandić je podsjetio da bez njihove borbe ne bi danas bilo ni slobodne i suverene Republike Hrvatske. Predsjednik zagrebačke Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Mirko Ljubičić napomenuo je kako je 740 branitelja iz Zagreba poginulo u Domovinskom ratu, a da području grada živi oko 6.000 invalida Domovinskog rata. Najavio je sutrašnje svečano otvaranje šetnice "Spomenica Domovinskog rata" kao jednog od brojnih projekata udruga iz Domovinskog rata. Obilježavanje Dana hrvatskih brnaitelja Grada Zagreba počelo je jutros na groblju Mirogoj, polaganjem vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika "Zid boli" te kod Centralnog križa u Aleji branitelja, grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, grobu bivšeg ministra obrane Gojka Šuška, te na Krematoriju kod Kenotafa. Tijekom dana održan je i svečani mimohod veteranskih i povijesnih postrojbi i predstavnika braniteljskih udruga Grada Zagreba uz podizanje hrvatske zastave na sjevernom jarbolu na Trgu bana Jelačića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.